Læs de tre vigtigste elementer i NLP

 

1. Indirekte kommunikation handler om alt det, vi siger, uden rigtig at sige det. Det bliver brugt af verdens bedste talere, for at gøre budskabet vedkommende for deres publikum. Det bliver brugt af verdens bedste sælgere, for at gøre salgstalen relevant for deres kunder. Og det bliver brugt i NLP og hypnose, for at hjælpe mennesker til at finde de løsninger, der passer til dem. Indirekte kommunikation er kunsten at gå fra det specifikke til det generelle, så modtageren får plads til sine egne forståelser.

2. Forudsætninger handler om at gennemskue alt det, der ikke bliver sagt, men som MÅ være sandt, for at det, vi siger, giver mening. Din forståelse af forudsætninger gør det nemmere for dig, som kommunikator, at stille de spørgsmål, der for alvor bringer folk i kontakt med deres dybeste ressourcer. Det bliver også nemmere at se, hvor folk har deres ”blinde spots” (inkl. dine egne). Forudsætninger giver dig en klar indikation af hvor du skal spørge folk hen, for at de kan finde deres ressourcer.

3. Strategier handler om hvordan menneskers adfærd altid er systematisk og derfor kan kortlægges i 2-4 specifikke trin. På den negative side er der specifikke strategier til fx at skabe angst, som forbier og nedtrykthed som i depressioner (folk gør deres forbi på samme måde hver gang). På den positive side er der lige så specifikke strategier, for at være god til fx at stave, til at motivere sig selv og til at kommunikere. I NLP og Coaching bruger vi denne viden til at forstyrre de negative strategier, så folk ikke længere kan gøre dem. På den positive side kan vi installere.